Fabian Franciscus

LEES MEER OVER DE VOORSTELLING!

KLEINE WERELD


Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enzo. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht. Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo‘n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching‘ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.
In dat licht is mijn nieuwe programma steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Mijn zelfbeeld kwam in ieder geval in een ander daglicht te staan. Uiteraard wordt er weer heel veel gelachen in mijn nieuwe show. Maar zou het óók niet mooi zijn als de bezoekers, of ze nu zelf wel of totaal geen ‘aandoening‘ hebben, na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

BIO

Fabian zijn eerste voorstelling Vlafeest was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij DWDD Heimwee: Kopspijkers, De Slimste Mens, De Vooravond, Spijkers met Koppen, Radio 538 en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op het Lowlands festival. Vlafeest werd uitgezonden op NPO3 en staat ook op Netflix en KPN+.
"Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy"
"Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend." Theaterkrant.

Zie de speellijst voor alle data!

Zie hieronder het interview wat Fabian had met Jack Spijkerman bij DWDD Heimwee : Spijkers met Koppen.
Responsive | Fluid YouTube