Fabian Franciscus

bio

BIO

Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit en studeerde af precies ná het begin van de financiële crisis! Succes is een keuze, zegt hij zelf. . .
Daarnaast is Fabian cabaretier en autistisch. Beide doet hij zelfstandig.
Fabian vertelde in zijn eerste voorstelling 'VLAFEEST' over hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme. Behalve als hij moe en zichzelf is dan. Behoudens die momenten lukt dat met vallen en opstaan eigenlijk ook wel telkens ietsje beter. Dit levert een zeer humoristische voorstelling op over hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij.
Owja, ook werd er natuurlijk over vla gesproken. Op een strikt fatsoenlijke manier uiteraard, dat wel.

Zijn tweede show was 'Kleine Wereld (de titel was bedacht voor dat Corona om de hoek kwam kijken).
Over die show zei Fabian; daar zat ik dan, lekker ban te zijn in mijn eigen kleine, autistische wereldje. Met fobieën enzo. Dat was eigenlijk best fijn: dat eigen kleine wereldje waarin ik iedereen kende en het vooral vaak met mezelf eens was. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf, vooral als ik in mijn eentje aan het fietsen of alleen op straat was. Maar die kleine wereld was ook best benauwend, beangstigend en restrictief. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekkere, nuchtere vorm van no-nonsense (geestelijke) zelfacceptatie. Na veel therapieën en coaching ging ik minder belemmeringen zien en meer eigen krachten. Daaruit ontstond uiteindelijk een soort eigen filosofie. Noem het no-nonsense positiviteit. En dat werkt voor mij, maar de weg daar naartoe was op zijn minst hobbelig .

ENKELE FEITJES

Fabian won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en Belgiл o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Hij schreef voor verschillende TV programma 's, ging viraal met meerdere cabaret filmpjes en was o.a. te gast bij De Slimste Mens, Spijkers Met Koppen, Na Het Nieuws en bij Kopspijkers.

Daarnaast was in Juni 2020 de registratie van zijn eerste voorstelling 'Vlafeest' te zien bij NPO3 en is hij ook te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is. Verder was hij o.a. te zien als acteur in 'What The #Hack (AVROTROS). Ook bracht hij in Juni 2017 samen met Daim Vega de track 'Feel Alive' uit .

Check de 'speellijst' voor data en kom langs!

blog

Helaas wordt Fabian ook nog wel eens 'Fabian Fabricius' genoemd. Of soms ook 'Fabian Fabritius'. Fabian Fabiricus en Fabian Fabritius zijn echter uiteraard fout. Het is toch echt; Fabian Franciscus.